New nails by Emma Johansson


Min väg tillbaka

Sjukgymnasten-check!
Är på riktigt bra humör idag. Var hos sjukgymnasten kl 8 imorse och det var bara positivt. Hade förbättrat böjning, sträckning, styrka och min gång med mycket. Han var supernöjd och jag likaså. Fan va bra det känns!
Fick en ny övning som jag var kass på. Men då har jag ett mål till nästa veckas tid. Fick även gå för honom. Både fram och baklänges och fick lite övningar till det. Bl.a. Att överdriva med hälen. ska även öka repetitionerna på mina gamla övningar. Det går framåt!

Nästa vecka ska jag få gå in i gymmet på rehaben. Ska få cykla och göra några få övningar. Som jag längtar! Känns som att det går framåt med ilfart. Idag är jag super glad!

Kl 13 blir det att åka och fixa naglarna och ikväll är det bara mys på schemat.

, en glad Emma

(bild 1: på och under knät, två titthål och ett 7 cm snitt. Bild 2: titthål över knät på låret)


Veckans planer

Onsdag: sjukgymnast, fixa naglarna
Torsdag: fika med Isabelle
Fredag: öppen för förslag, myskväll med min man
Lördag: titta på Andrés match, middag med mina fina
Söndag: heldag med Sara

Självklart massa rehab varje dag. Annars finns det tid för annat också. Än är inte dagarna helt smockade.

, Emma


Ha solens strålar i ansiktet


Helgen har passerat

Och det har varit en riktigt bra helg. Firande av Tyra igår, middag och myskväll. Idag blev det att titta på älsklingens match och sen har dagen bara varit lugn och skön. Sitter nu med la familia (förutom syster) och tittar på tv. Har precis ätit och har lite av en matkoma känner jag.

Knät mår sådär. Svullet och stelt och gör ont. Har slutat med blodförtunnande spruta idag och börjat dra ner på smärtstillande. Så får nog räkna med lite mer smärta. Skönt att mamma och syster har lov den här veckan som kommer så man både fr sällskap och äventyr så man inte bara sitter hemma och känner efter.

Träningen/rehaben går riktigt bra så en positiv sak med skadan. Det går framåt.

Har en vecka med massa skoj inplanerat. Speciellt nästa helg L ä n g t a r !

Sköna konturer och skön svullnad på knät haha.

, Emma


Grattis Tyra 1 år!

Världens sötaste kusin fyller 1 år idag! Imorgon blir det kalas med pulkaåkning, korvgrillning & fika. Hurra hurra hurra!


Min väg tillbaka

3 timmar på akuten igår och en halvtimme akut tid hos sjukgymnasten idag. Ville kolla upp knölen igår så att det inte var en propp eller så. Men självklart ska halva Södertälje bryta benen och halka så det tar år och dar och när läkaren väl kommer så är han allt annat än kompetent. Idiot. Det var den sämsta läkaren jag någonsin träffat. Han sa iaf att det inte va någon propp så det va ju great.

Ringde min grymma sjukgymnast imorse och han ville att jag skulle komma in till honom direkt. Han kände och klämde. Böjde och sträckte. Det visade sig att jag fått en muskelbristning i vadmuskelfästet vid knävecket som har lossnat och hamnat i knävecket som en stor hård klump. Toppen! Inte nog med att jag redan har ont och är svullen. Den här bristningen gör sjukt ont och är stor och svullen. Klart man ska ha allt på samma gång!

Negativt inlägg, I know. Men måste få skriva av mig. Det är ju det bloggen är till för. Så jag kan skriva av mig och gå tillbaka.

En positiv sak är att det är fredag idag! L O V E fredagar! (och mina rosa easytone)

, Emma


Min väg tillbaka

Börjar få en fin färg på benet och knät. Grön/gul härlig färg. Passar bra med svullnaden haha.


Min väg tillbaka

Godmorgon.
Sovit bra och är utvilad. Världens värsta dag igår. Fått en knöl i knävecket som gör så förbannat ont. Säkert mycket ansträngt. Ska kolla upp det idag på sjukhuset när jag ska lämna tillbaka kylmaskinen. Testade passet igår men knölen hindrade lite. Körde allt utom en övning. Okej ändå. Hade ju varit hos sjukgymnasten på dagen.

Bytte plåster igår. De förra va blodiga och snuskiga. Skönt att få på nya fräscha. Så fick man se hur det såg ut under. Tre små fina titthål och ett 7 cm långt snitt under knät. Lite läskigt att se. Men jag va bara tvungen att titta haha.

Har precis ätit frukost. Mango med ett glas vatten. Mumma. Så sjukt gott.

Ha en fin dag!

, Emma


Min väg tillbaka

Man kan säga att man vet att man lever iaf. Fy satan, smärta har fått en helt ny innebörd. Han pressade, böjde och sträckte så jag trodde att jag skulle avlida. Tårarna kom och jag svimmade nästan. Var jätteduktig på att böja men dålig på att sträcka. Haha shit. Nu vet jag att jag inte behöver vara rädd att sträcka eller böja för mycket.

Fick både rörlighet och styrkeövningar som jag ska göra 2 gånger om dagen och sen ska jag till honom en gång i veckan i tre veckor sen ökar man på det. Känns bra. Det går framåt.

Nu är det dags för lunch. Hungrig som en varg!

, Emma


Min väg tillbaka

Kl 10 smäller det. Det är dags för första mötet med sjukgymnasten. Vet inte vad jag ska förvänta mig men kan tänka mig att jag kommer ha ont efter. Det är det värt. Någonstans ska man börja.

Ska prata om lite annat med honom också. Typ högläge, belastning och så. Har fått ont i bröstkorgen och bröstryggen för att jag ligger ner så mycket. Får se vad han säger.

Svimmade igår också. Vet inte om det var av smärta eller blodsockerfall. Samma sak idag. Men då hann jag sätta mig ner innan det hände. Lite läskigt faktiskt.

Wish me luck today!

, Emma

(bort med dessa äckliga idag och på med nya)


Min väg tillbaka

Usch vilken dag. Haft riktigt ont både i natt och under dagen. Men man kan ju inte förvänta sig något annat. Har blivit gul/grön på och under knät samt i knävecket. Riktigt snyggt.

Pratade med sjukhuset idag och ska byta plåster imorgon kväll. Skönt. Det jag har på nu är riktigt snuskigt. Lite nyfiken på hur det ser ut under också haha. Störd tjej. Men som sagt det blir imorgon kväll efter sjukgymnasten.

, Emma


Baksidan

Känns som ett hån. Världens finaste väder ute. Solens strålar skiner in genom fönstret och jag kan bara tänka mig hur skönt det är ute under den klarblåa himlen. Men mer än fönster skådning blir det inte. Inte för mig. Vill bara komma ut. Känna strålarna mot ansiktet och andas in den friska luften. Men får inte gå ut, inte själv. Pga halkrisk + att jag inte ska gå för långt. Visst ska jag röra på mig lite för att inte riskera att få en blodpropp men en promenad kan och orkar jag inte riktigt. Men man kan alltid vilja, eller hur?

Men jag ska inte klaga. Det kommer. Snart ska jag också gå ute. Slänga iväg kryckorna och gå. Men det är ett tag kvar. Kanske 4 veckor haha. Hoppas på fint väder då.

Min väg tillbaka


Ibland har man tur

Ringde precis lina Idrottsmedicin. De är där jag ville göra min sjukgymnastik. Har träffat sjukgymnasten förut med mina benhinnor så kändes bra. Men bär jag ringde idag så sa hon att man måste vara ute i god tid och att nästa tid var i april!!! Kände bara noooo. Men hjälpsam som hon va så kollade hon med sjukgymnasten och han hade precis fått en avbokning på onsdag(!) tur eller vad?

Så på onsdag börjar jag. Min väg tillbaka. Kommer gå 3-4 gånger i veckan hos dem. Sen egen träning. Känner att det kommer göra ont, men det är det värt. Jag ska, jag vill, jag kan komma tillbaka. Bättre än någonsin.

, Emma


Hjärta

Världens bästa som hjälper mig med allt. I vått och torrt. Han till och med målar mina tånaglar nu när jag är handikappad. Vilken kille. Är så tacksam, lycklig och förälskad.


Söndag

Godmorgon. Hoppas allt är bra med er och att helgen varit bra?

Kan ju inte påstå att alternativen flödar på vad man kan göra när man är handikappad men är nöjd med det lilla. Först och främst är jag glad över att ha sällskap. Bara det är guld värt. Igår blev det en tripp till Tullinge för att titta på älsklingens match. De vann i Sudden och André gjorde två mål och två ASS. 15 poäng på 4 matcher. Helt okej.

Idag får vi se om vi åker och tittar på Djurgården mot Pixbo. Beror på knät. Blir rätt trött av mina morfintabletter också. Glömmer saker och känner mig tung i huvudet. Men men. Hellre det än smärta!

Puss och kram
, Emma


Vill bara säga tack

Till min familj och sambo som är ett otroligt stöd just nu och hjälper mig med allt.

Sen vill jag tacka Natalie. En tjej som opererat knäna flera gånger och kommer med råd som ingen annan kan ge. Hon är den som förstår mig bäst nu och hennes hjälp är ovärderlig. Tack fina du! Gå in och läs hennes fantastiska blogg är ett tips. En riktigt grym tjej! http://nataliehakansson.blogg.se

Tusen tack alla andra som hör av er också!

, Emma


Coola killar


Godmorgon

Domningarna har mer eller mindre försvunnit helt nu. Skönt. Det va både irriterande och oroande. Smärtan har däremot ökat. Kan väl vara för att benet inte är bortdomnat och för att all morfin från sjukhuset är borta. Tar mina tabletter men kommer inte undan smärtan ändå. Trots det så sover jag hyffsat ändå. Har feber på nätterna och svettas som en idiot men det är för att kroppen arbetar med skadan.

Kan berätta vad de gjort. Innan de hade gått in i knät visste de inte om korsbandet bara var skadat eller av. Så de skulle gå in med titthål innan de tog några beslut. Jag kom till sjukan kvart över sju. Fick ett rum. Tog på mig min über snygga outfit sen fick jag kissa och ta lite tabletter sen rullades jag upp till operation. Där satte de dropp och jag fick sömnmedel och narkos sen slumrade jag sött.

När jag vaknade på uppvaket hade jag riktigt ont och fick mer smärtstillande och sen vänta ett tag innan jag fick komma upp på mitt rum igen där mamma och pappa väntade. Väl där så vilade jag, pratade med läkare och syrror om domningar och mediciner. Sen kom kirurgen och sa vad de hade gjort.

När de öppnade knät såg de att det främre korsbandet var helt av och hade växt fast med det bakre korsbandet. Så de fick ta bort hela och dra en sena från knävecket som de fäste genom att borra hål i skenbenet och lårbenet som de sedan skruvade fast senan/det nya korsbandet i. Blev en avancerad operation enligt kirurgen. Har tre titthål och ett 5-6 cm snitt under knät.

Har nu ont i knät, baksida lår, smalben och knävecket. Kanske inte så konstigt då de borrat i två ben haha. Tar morfintabletter morgon och kväll, Alvedon var 4e timme och blodförtunnande spruta varje kväll.

Om någon har frågor så ställ på. Det här va en förkortad version av allt.

, Emma


Känsliga bör inte titta!

Mitt liv för tillfället!


Hemma igen

Knät var värre skadat än de trodde. Har gjort sjukaste operationen. Mår bra men benet har domnat från knät och ner. Hoppas att det kommer tillbaka imorgon. Kan berätta mer senare. Först vad som hände och sen om operationen. Seg dag.

Tack alla som har hört av sig. Det betyder!

Sexy girl. Man får så fina kläder på sjukhuset och notera att det är trosor och inte shorts haha.

, Emma


Ahhh

Nervös tjej. Imorgon bitti bär det av till Södertälje sjukhus. Ska vara där 7.15 så åker vid kvart i. Innan dess ska jag duscha med olika medel både ikväll och imorgon. Jag måste byta sängkläder och fasta. Tjohoo. Nerverna sitter snart utanpå. Men det ska samtidigt bli skönt att ha det gjort. Men kan inte säga att jag är lugn. Nervös och rädd. Drar min skadehistoria en annan dag.

, Emma


Måndag

Ny vecka, nya möjligheter. Sitter och tittar på mina ettor som har idrott. Så söta. Man ser glädjen i deras ögon. Lite hakkuna matata. De har inga bekymmer, skönt. Skönt att inte veta allt som pågår runt omkring. Men jag skulle inte vilja byta. Inte för en sekund. Jag älskar mitt liv och skulle inte vilja ändra något.

Nya möjligheter. Det är en speciell vecka. På onsdag smäller det. Bara två fjuttiga dagar kvar till min operation. Är nervös. Riktigt nervös. Vill bara ha det överstökat. Men det är skönt att jobba. Då går tiden och man tänker inte på det konstant i alla fall.

Imorgon är det alla hjärtans dag också. Ska ni göra något speciellt?

, Emma


Before I die (2)


Before I die (1)


Hockey

Gått på en långprommis med älskling och hunden. Va ute i nästan 1.5 timme. Underbart väder och riktigt mysigt med egentid. Nu är det plockmat och hockey som gäller (bordet räcker inte ens till för allt gott). Bästa söndagen på länge. Heja Sverige!


Helgen

Söndagmorgon. Ska göra en omelett till frukost. Med räkor och rödlök. Mums.
(ett tips till er som vill ha ett nyttigt alternativ till frukost/lunch/middag)
1 ägg
1-2 msk mjölk
Salt
Peppar
Valfritt innehåll. Rekommenderar fetaost, rödlök, tomat, räkor, champinjoner.

Igår blev det shopping innan Andrés match. Hittade bara smycken men jag är nöjd. Matchen slutade 10-4 till Tullinge. André gjorde två mål och två assist. Hade lekstuga med Värmdö försvaret. Haha. Du är kung!

Senare ska jag nog ta med min älskling på en promenad. Mår sisådär och måste få frisk luft. Får inte bli sjuk till onsdag. Tre dagar kvar.

I eftermiddag ska vi ha mys med familjen. Göra massa plockmat och bara softa framför tvn. Hockey ju. Sverige-Finland. Heja Sverige!

Blandat inlägg men vad gör det? Ha en fin söndag!

,Emma


R.I.P

Vaknade till detta.


Snart fredag, igen

Hinner inte med. Vart tar tiden vägen? Fredag imorgon. Ännu en vecka har passerat och jag hinner inte med. Usch. Nu måste man börja njuta av varje dag.

Jobbat måndag, onsdag, torsdag och imorgon. Bra vecka ändå. Imorgon har jag pass mellan 8.00-18.00. Med andra ord stängning. Men jag klagar inte. Älskar fritids så jag är bara glad.

Nu är det bara 6 dagar kvar till min knä operation. Känner att nerverna börjar smyga sig på. Visst är jag taggad och vill ha det gjort, har trots allt väntat sen i maj. Men nu när det inte ens är en vecka kvar börjar jag noja lite. Tänkte dra hela min skade historia imorgon eller helgen kanske för de som är intresserade, annars för mig lite som en dagbok. Det är ju trots allt det min blogg är skapad för. Kommer skriva om min rehab efter och steg för steg på min väg tillbaka till innebandy planen. Ni får gärna fråga om det är något ni undrar.

Har precis solat så nu är det dags för en dusch!

, Emma


Tisdag

Haft problem med både internet och blogg.se men nu ska det nog fungera. Kan summera helgen lite kort.

Lördag: tittade på mina favvosar som spelade sm, lunch med morbror och hans sambo, lugn myskväll.
Söndag: tog Amanda till gympan, lugn dag med min man.
Måndag: shoppade med mamma, jobbade, solade, lugn kväll.
Idag: långis med hunden, gymmet med syster, bakat scones (eller ida bakade och jag tittade mest på)

Bild 1, min shopping.
Bild 2, en av våra underbara scones.


Godmorgon

Lördagmorgon. Småförkyld, seg och hungrig. Måste snart upp och äta något. Ska till Uppsala idag och titta på mina sötnosar som spelar sm i futsal. Saknar dem så sjukt mycket så just nu är jag lycklig som ska få träffa dem idag. André är också sjuk. Men ingenting hindrar oss idag.

Ikväll kanske vi drar på 18 års fest. Om vi orkar och inte är helt döda efter dagen. Annars blir det lugnt ikväll. Måste bli friska. Imorgon hoppas jag på att träffa min underbara vän Jusy. Länge sen nu.

Ha en fin dag.
, Emma


Snart fredag!

Hej och hå.
Redan torsdagkväll. Veckorna går så otroligt fort. Imorgon är det fredag. Ser verkligen fram emot helgen och allt som ska göras. Mer om det senare.

Snart ska jag hämta Leon. Vi ska titta på Harry Potter och sen gå på Andrés match. Wohhoo. skriver senare.

, Emma


Lill-lördag

Kom precis hem från jobbet. Hade frukost imorse så började 6.20 och slutade 14.30. Ganska skönt. Har varit en lugn dag. Var med tvåorna fram till halv två sen fritids en timme. Imorgon är det 8.00-16.30 som gäller och på fredag 8.00-18.00 vilket innebär stängning. Men på fredag ska jag med treorna till cosmonova. Ska bli super kul och jag längtar faktiskt!

Igår träffade jag Tessan. Super mysigt. Håret blev några decimeter kortare och ett par nyanser mörkare. Super nöjd!

Nu ska jag ut med hunden sen tänkte jag bara slappa/sova ett tag. Ikväll blir det SSK match med älsklingen, pappa och syster.

Ha en bra dag!
, Emma

(underhållning på lärartoaletten)


RSS 2.0